Amoz Asiatiska kycklinggryta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Så klart vi måste ha något gott att äta till Melodifestivalen, och så här blev det!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd paprika
  • 227 g bambuskott strimlade (1 burk)
  • 227 g skivade vattenkastanjer (1 burk)
  • 400 ml kokosmjölk (1 burk)
  • 2 dl créme fraiche
  • 2-3 dl grädde
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 msk Kinesisk soya
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk torkad basilika
  • Instruktioner

    Strimla den tinade kycklingfilén, salta och peppra lätt. Bryn köttet tills det fått lite färg. Ta upp det och lägg på en tallrik så länge. Strimla paprika och purjo och fräs några minuter, blanda i de avrunna bambuskotten och vattenkastanjerna och låt fräsa samman. Lägg tillbaka kycklingköttet i grytan och tillsätt currypastan, kokosmjölken, créme fraichen, grädden, soyan, kycklingfonden och basilikan. Låt puttra samman några minuter. Servera med risnudlar eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben