Asiatisk lax

Serverar: 4 portioner

En kalasgod lax med lätt asiatisk touche. Detta blir en given favorit "som du slänger i hop" på 20 min.

Ingredienser

  • 4 bitar ben- och skinnfri laxfilé ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk pressad lime
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 gr. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Kryddamed salt,ingefära, farinsocker, limesaft och finhackad vitlök. Häll över grädden. Stek i ugnen ca 15 min. Servera med lättstekta grönsaker och kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Helvina 27 september 2011

    Det här var verkligen jättegott! Jag hade föredragit lite mera krydda, men det är ju bara att öka det lite. Vi serverade det med Quinoa och wokgrönsaker.

    Relaterade Artiklar

    Potatisrätter
    Ohh, vad man kan göra mycket gott av potatis! Koka, steka, mosa, grati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben