Asiatisk manicotti

Serverar: 6 portioner

Öst möter väst när orientaliska kryddor blandas med en klassisk italiensk favorit. Det blir succé, prova och njut!

Ingredienser

  • 12 manicottirullar eller 24 cannellonirullar
  • Smör eller margarin till formen
  • 250 g kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 äggvita
  • Salt
  • Peppar
  • 1/4 tsk spiskummin
  • 1 dl riven ost
  • Sås
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk maizena
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl hackade champinjoner
  • 2 msk soja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Smörj en ugnssäker form som är ca 30x20 cm med lite matfett.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna kycklingfiléerna fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn det tärnade köttet tills det är genomstekt, ca 4 minuter.
    3. Blanda kyckling, ströbröd, purjolök och äggvita. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Portionera på köttblandningen i pastan och lägg den fyllda pastan i den förberedda formen.
    4. Blanda vin och maizena i en skål. Hetta upp buljong, champinjoner och soja i en kastrull. Vispa ner vinblandningen. Sjud upp och låt sjuda i 3 minuter under omrörning. Häll såsen över pastan. Strö över osten och gratinera i ugnen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben