Asiatisk Nouc Cham sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Kryddig sötstark sås med mycket syra i som passar perfekt till Vietnamesiska vårrullar. Såsen är också väldigt god att blanda i wok, eller doppa traditionella friterade vårrullar i.

Ingredienser

  • 1-2 chilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 3 msk socker
  • 0,5 dl fisksås
  • 0,5 dl färskpressad limejuice
  • Instruktioner

    Finhacka chilifrukterna och pressa vitlöksklyftorna. Koka upp vatten och blanda i socker tills sockret har löst sig. Blanda därefter i fisksås, färskpressad lime, finhackad chili och den pressade vitlöken. Låt stå kallt i minst 30 minuter – gärna i flera timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben