Asiatisk nudelsoppa med tofu

Serverar: 4 portioner

En enkel soppa med klara, fräscha smaker. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 2 strån citrongräs
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 150 g risnudlar
  • 200 g shiitakesvamp
  • 300 g tofu
  • Instruktioner

    1. Krossa citrongräset så att smakerna frigörs. Släng ner i en kastrull tillsammans med ingefära, chili, vitlök, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Häll ner risnudlar, shiitake och tofu. Låt sjuda i 3 minuter eller tills nudlarna är klara.
    2. Häll upp i stora koppar och servera!

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben