Asiatisk råbiff

Serverar: 4 portioner

Det är oerhört viktigt att använda nymald köttfärs. Gå till en saluhall eller till charkavdelningen i en mataffär och be att de mal ner kött av bra kvalité. Förvara köttet kallt tills det ska serveras.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs nymald fin färs på innanlår
  • 1 msk färsk koriander hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm ingefära färsk ingefära
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • Till servering
  • 4 äggul(or råa
  • 8 blad sallad
  • 1 tsk sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Rosta sesamfrön i en torr het stekpanna. Låt dem svalna på hushållspapper. Finhacka koriander, finriv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienserna i en skål. Forma till fyra biffar och ställ in i kylen tills det är dags att servera.
    2. Ta fram biffarna, gör en liten grop i varje biff. Knäck ägg och skilj gulan från vitan. Lägg en gula på varje biff. Lägg två salladsblad och en biff på varje tallrik och strö över sesamfrön. Det går även att halstra biffarna lätt innan du garnerar dem.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben