Asiatisk rispytt

Serverar: 1 portioner

Viktväktarnas "Uppfunnet" av Anna Holmberger.

Ingredienser

  • 1 dl ris okokt mått
  • 1 msk curry
  • 100 g kött finskuret eller
  • 50 g bacon
  • 1 medelstor lök
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk mjöl
  • Soya
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Bryn under tiden lök, kött eller bacon och hälften av curryn. Blanda i riset i stekpannan och stek ett par minuter.
    2. Rör ner resten av curryn, lite soya (istället för salt), mjöl och mjölk. Ta lite mjölk i taget så att det inte blir för tunnt, och låt puttra 5-10 minuter så att mjölet sväller färdigt.
    3. Smaka av så att det blir lagom currysmak.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben