Asiatisk svampsoppa med chili och ärtor

Serverar: 1 portioner

Mycket magert och fettsnålt recept!

Ingredienser

  • 3 dl hönssoppa med kött
  • 1 liten schalottenlök
  • 1 cm ingefära
  • 1/4 röd chili
  • 1 stjälk citrongräs
  • Saften av 1/2 lime
  • 1 tsk fisksås
  • 100 g ostronskivling
  • 100 g shiitakesvampar
  • 100 g ärtor
  • 50 g glasnudlar
  • 1/2 dl thailändsk basilika
  • 2 kvistar mynta
  • Instruktioner

    1. Låt höns- eller grönsakssoppan koka upp och ansa alla grönsaker. Tillsätt hackad lök, finhackad ingefära, hackad chili och citrongräs, limesaft och fisksås och låt soppan koka i 5 min. Smaka av.
    2. Skär svamparna i klyftor, tillsätt dem till soppan och låt dem småkoka i 10 minuter. Tillsätt ärtor, nudlar och hackade örtkryddor och låt soppan koka i 5 sekunder. Stäng av värmen, smaka av med mer lime och fisksås och servera soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben