Asiatisk torskpanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Vintips: Forester Mariengarten Riesling nr: 5844

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk limesaft
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1-2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk, 400g
  • Hackad persilja
  • Servering
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Skär torskfiléerna i portionsbitar. Krydda med salt och droppa över limesaften.
    2. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Strimla purjolöken och skär paprikan i små tärningar.
    3. Fräs löken och vitlöken i smöret i en traktörpanna eller i en vid gryta. Tillsätt purjolöken, paprikan, ingefäran och sambal oeleken och häll på vattnet. Tillsätt den smulade buljongtärningen och kokosmjölken. Koka upp och låt det puttra ett par minuter.
    4. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5 minuter. Strö över hackad persilja och servera med kokt ris.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben