Asiatisk ugnsomelett

Serverar: 4 portioner

Ugnomelett är en nyttig och en snabbgjord rätt. Här med asiatisk touch. Servera till kyckling eller lax eller bara som den är.

Ingredienser

  • ½ purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500g wokgrönsaker
  • 1 msk matolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 8 ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 65 g babyspenat
  • Servering
  • Kyckling eller lax
  • Gräddfil
  • Sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och riv vitlöken. Tina grönsakerna i en stekpanna. När de börjar bli torra, tillsätt då olja, purjo, vitlök och ingefära och stek några minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
    3. Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, matlagningsyoghurt, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll smeten på grönsakerna och blanda ner spenaten.
    4. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Täck formen mot slutet med folie om omeletten blir för mörk.
    5. Servera omeletten med kyckling eller lax och gärna med gräddfil blandat med sweet chilisås.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben