Asiatisk ugnsrost

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott och nyttigt.

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 400 g champinjoner
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 rödlökar
  • 3 msk soja
  • 1 citron eller 2 limefrukter
  • 2 msk matolja
  • 2-4 msk röd eller grön thaicurry efter önskad styrka
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginerna i centimeterstora kuber. Borsta bort jord och skräp från champinjonerna. Dela ev. stora exemplar.
    2. Skala rödlökarna och skär i klyftor. Lägg alla grönsakerna och svampen i en långpanna.
    3. Skvätt över oljan och sojan och pressa över citronen/limefrukterna. Rör om och baka i ugnen i 30 minuter. Tillsätt thaicurryn när fem minuter återstår.
    4. Servera med jasminris, ev. kyckling samt sweet chili eller annan sås du gillar.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben