Asiatisk wok med lövbiff

Serverar: 4 portioner

Det finns så många sätt att tillaga lövbiff på. Denna middagen går snabbt att tillaga och gott blir det!

Ingredienser

  • 200 g äggnudlar
  • 400 g lövbiff
  • 1 + 2 msk rapsolja
  • 1 msk ketjap manis, indonesisk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 grön squash
  • 1 rödlök
  • 2 salladslökar
  • 5 dl strimlad vitkål
  • 1 röd paprika
  • 1 röd spansk chilipeppar
  • 2 ägg
  • ½ dl krossade rostade cashewnötter
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enl anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av.
    2. Skär lövbiffarna i 1 ½ cm breda strimlor. Hetta ujpp en stor stekpanna med 1 msk rapsolja och stek lövbiffsstrimlorna i 1 minut. Ta upp köttet och lägg i en skål. Marinera med ketjap manis och fisksås.
    3. Skär squashen i halvmånar. Skär löken i tunna klyftor och salladslöken i 3 cm långa bitar. Strimla vitkålen. Skär paprikan i bitar och chilin i tunna strimlor.
    4. Stek squash, lök, salladslök, vitkål, paprika och chili i en het stekpanna med 2 msk olja. Tillsätt nudlarna och rör om. Knäck äggen och rör ner i stekpannan och rör om hela tiden tills de smulat sig. Blanda ner lövbiffen. Vid servering strö över cashewnötter och koriander.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben