Vegetariskt
Ingredienser
250 g blomkål
200 g haricots verts
1 gul paprika
1 röd paprika
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
300 g grillade bitar
Olja eller smör
1 dl apelsinjuice
½ dl soja
1-2 msk riven färsk ingefära
1-2 finhackade vitlöksklyftor
½ tsk arrowrot
Salt
Peppar
Instruktioner
- Strimla paprikor och haricots verts, bryt blomkålen i små buketter. Fräs i olja i 5 – 6 minuter. Pudra grönsakerna med curry och spiskummin. Fräs allt utan att bränna grönsakerna.
- Fräs grillbitarna i smör eller olja och vänd ner dem i grytan. Vispa ihop juice, soja, vitlök, ingefära och arrowrot. Slå det över grönsakerna och ge det hela ett sista uppkok. Smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med färsk koriander.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat på SJ
Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...
Räkor
Här presenteras ett av alla underbar skaldjur varje dag denna vecka, m...