Asiatisk wok

Serverar: 4 portioner

Vegetariskt

Ingredienser

  • 250 g blomkål
  • 200 g haricots verts
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 300 g grillade bitar
  • Olja eller smör
  • 1 dl apelsinjuice
  • ½ dl soja
  • 1-2 msk riven färsk ingefära
  • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ tsk arrowrot
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla paprikor och haricots verts, bryt blomkålen i små buketter. Fräs i olja i 5 – 6 minuter. Pudra grönsakerna med curry och spiskummin. Fräs allt utan att bränna grönsakerna.
    2. Fräs grillbitarna i smör eller olja och vänd ner dem i grytan. Vispa ihop juice, soja, vitlök, ingefära och arrowrot. Slå det över grönsakerna och ge det hela ett sista uppkok. Smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat på SJ
    Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...

    Räkor
    Här presenteras ett av alla underbar skaldjur varje dag denna vecka, m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben