Heta och sötsyrliga toner med räkor, chili, vitlök och mangosallad.
Ingredienser
4 mindre tortillabröd
25-30 färska räkor, oskalade
1-2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1 stor mango
2-3 tomater
1 lök
3/4 limesaft
Ca 1 msk sweet chilisås
Garnering
Lime
Färsk koriander
Instruktioner
- Skala och stek räkorna snabbt tillsammans med pressad vitlök och hackad spansk peppar. Skala mangon och hacka 2/3 av den. Spara resten till mangosalsan. Hacka tomaterna och löken. Blanda mango, tomat och lök till salladen.
- Mixa eller mosa sönder återstående mangon till salsan, tillsätt limesaft och sweet chilisås. Rör runt till en jämn sås. Vänd ner salsan i salladen och tillsätt räkorna. Blanda allt.
- Klipp en ca 5 cm bred remsa av smör- eller bakplåtspapper. Rulla ihop tortillabrödet till önskad storlek. Vik in den nedre delen på brödet. Vira papperet runt om så att den uppvikta brödfliken sitter fast. Fäst papperet med en bit tejp eller häfta.
- Fyll rullen med blandningen och garnera med limeskivor och koriander.
Liknande recept
Kommentarer (0)