Aubergine fylld med köttfärs och ostsås - LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

LCHF-kost

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 600 g köttfärs
  • Olivolja
  • Smör
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 tsk timjan eller annan kryddört
  • Sås
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk philadelphiaost
  • 200 g riven ost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela en lite större aubergine på längden och gröp ur innehållet med sked. Tärna innehåll och stek det i olivolja och lägg åt sidan. Stek även skalen lite grann.
    2. Stek köttfärsen i smör. Lägg i det stekta aburigineinnehållet. Låt smälta ihop lite. Tillsätt tomatpuré och krydda.
    3. Ostsås: Koka ihop grädde och philadelphiaosten och tillsätt CF, låt koka upp och tillsätt den rivna osten. Smaka av med vitpeppar, salt kanske finns så det räcker i osten.
    4. Fyll aubergineskalet med köttfärsen varvat med ostsåsen. Gratinera i 225 grader varm ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    wivson 14 januari 2009

    Supergod - hela familjen tyckte den var god.

    Disen 21 januari 2009

    Jättegott. Åt detta till lunch idag. Jag delade på receptet och det gick bra. Jag älskar aubergin. Detta var ett nytt recept för mig. Gott med ostsåsen. Tack för receptet.

    MLia 16 september 2009

    Kalasgott! T.o.m min sambo tyckte om att, å han e lite skraj för grönsaker å nua maträtter =) Tack så mkt

    gersgarden 17 april 2011

    Underbart gott, kommer laga det många gånger :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben