Auberginerullar

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Gott tillbehör eller som vegitarisk huvudrätt. Variera med att även rulla in halloumiost eller oliver. Fettsnål om du steker auberginerna i lite eller inget fett och om du använder dig av soltorkade tomater som ligger i lag utan olja. Uteslut även osten för smalare alternativ.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • Salt
  • peppar
  • Soltorkade tomater i vatten
  • ½ kruka basilika
  • Tomatsås
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk balamvinäger
  • 1 burk hela tomater
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva auberginerna i långsmala skivor, ca ½ cm tjocka. Stek dessa mjuka i stekpanna. Salta och peppra. Rulla ihop varje skiva med tomat och basilika blad i mitten. Lägg på ungsfat.
    2. Finhacka lök och vitlök, bryn mjuka. Blanda i tomaterna och balsamvinäger. Låt koka ca 10 min. Sala och peppra. Lägg tomatblandningen över och runt rullarna.
    3. Grädda i ugnen ca 15 min på 225 grader.
    4. Strö över fetaost och garnera med några basilika blad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tapas!
    Vad är väl mer inne än tapas just nu? Tapas är spanska och betyder ?tä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben