Auberginer med färksost

Serverar: 4 portioner

Lågt GI, gott tillbehör. Det går att byta ut ostarna, t ex chevré eller mozarella i stället för halloumi

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Olivolja
  • 1 paket halloumi
  • 10 st soltorkade tomater i olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1/2 dl färsk riven parmesan
  • 1/2 dl riven ost som smälter bra
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk balsamvinäger (gärna krämig sort)
  • 1 burk hela tomater
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°. Skiva auberginen i 1/2 cm tunna skivor på längden. Pensla med olivolja. Hetta upp en grillpanna och grilla aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
    2. Skär halloumin i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop. Lägg i en smord ugnssäker form. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter. Tillsätt balsamvinäger och rör om. Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.
    3. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesan och riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben