Chévre och parmesan i auberginerullar

Serverar: 4 portioner

Underbart goda, vegetariska och GI-vänliga rullar

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Olivolja
  • 1 paket halloumi, ca 200 g
  • 10 soltorkade tomater i olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • ½ dl färsk riven parmesan
  • ½ dl riven ost som smälter bra
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk balsamvinäger, gärna krämig sort
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Skiva auberginen i ½ cm tunna skivor på längden. Pensla med olivolja. Hetta upp en grillpanna eller grillen och grilla aubergineskivorna någon minut på varje sida så att de bli mjuka. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
    3. Skär halloumin i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsform.
    4. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter. Tillsätt balsamvinäger och rör om. Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter.
    5. Krydda med salt och peppar. Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.
    6. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesan och riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben