Auberginerullar med tomat

Kräftströmming är en klassiker, här i vegotappning! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 tsk salt
  • ½ purjolök
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • ½ tsk vatten
  • 1 tsk mortlade dillfrön
  • ½ dl finhackad färsk dill
  • En nypa socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala auberginerna och skiva dem sedan ganska tunt på längden. Lägg ut på en plåt eller liknande och salta samtliga skivor på båda sidorna. Låt stå i 30 minuter.
    3. Pressa nu ut så mycket vätska du bara kan ur aubergineskivorna. Enklast är att använda sig av ett hushållspapper eller en kökshandduk.
    4. Sätt nu in plåtarna med aubergineskivor i ugnen i 10 minuter eller tills de börjar få lätt med färg. Ta ut och låt svalna något.
    5. Rulla ihop aubergineskivorna och lägg dem med skarven neråt i en ugnsform. Hacka purjolöken fint och blanda med tomatpuré, grädde, vatten, mortlade dillfrön, finhackad dill, socker, salt och peppar. Bred ut över auberginen.
    6. Gratinera allt i ca 20 minuter eller tills det börjar få fint med färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben