Avokado är en idealisk ingrediens i dipsåser. Här gör du en inte så mäktig sås med äpple, paprika och pinjenötter, perfekt att doppa chips eller strimlade grönsaker i.
Ingredienser
1 syrligt äpple
½ citron
1 mogen avokado
3 msk crème fraiche
½ röd paprika
Salt
Peppar
2 msk pinjenötter eller solrosfrön
Instruktioner
- Skala äpplet, kärna ur det och hacka eller tärna det fint. Pressa citronen över äpplena.
- Dela, kärna ur och skala avokadon. Mosa den med en gaffel och blanda med crème fraiche. Kärna ur och finhacka paprikan.
- Blanda avokadomoset med äpple, citronsaft och paprika och smaka av med salt och peppar.
- Rosta pinjenötterna eller solrosfrön i en torr stekpanna någon minut, låt dem svalna och blanda ner i såsen. Häll upp dipsåsen i en skål och servera med olika tillbehör.
- Du kan också servera såsen som tillbehör till skaldjurs- eller kycklingsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)