Avokado- och citrussallad

Serverar: 4 portioner

I den här salladen finns allt mumsigt man kan tänka sig: apelsin, blodgrape, avokado, svarta bönor, spenat och en Asieninspirerad dressing.

Ingredienser

  • 50 g babyspenat
  • 2 avokador
  • 1 apelsin
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 burk svarta bönor, 190 g
  • ½ röd chili
  • ½ rödlök
  • Dressing
  • Saft av ½ lime
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk japansk soja
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Lägg spenaten på ett uppläggningsfat. Tärna avokadon. Skär apelsinen och grapefrukten i hinnfria klyftor.
    2. Skölj bönorna väl och hacka chilin i riktigt små bitar. Hacka rödlöken. Strö avokado, apelsin, grapefrukt, bönor, chili och rödlök ovanpå spenaten.
    3. Dressing: Blanda limesaft, olivolja, japansk soja och örtsalt.
    4. Häll dressingen över salladen och blanda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben