Avokado -och räksoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Nyttigt och gott med räkor och avokado! Det går lika bra att göra hönsbuljongen själv med en hönsbuljongtärning och vatten.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 3 st mogna avokados
  • 1 dl kesella, 1%
  • 3 msk citronsaft
  • 1 l hönsbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Klyv och kärna ur avokadofrukterna. Gröp ur fruktköttet och mosa det med en gaffel eller mixerstav. Blanda moset med kesella så att det inte mörknar. Värm buljongen och vispa ner i avokadomoset. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron. Häll upp soppan i tallrikar och garnera med räkor och gräslök eller någon annan ört från köksträdgården.
    2. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben