Avokadobiff med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Pepparrotsdressingen ger en varm smak till de lätt grillade ryggbiffarna med avokado- och löksalsa. 385 kcal/portion

Ingredienser

  • 4 ryggbiffar à 150 g
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk riven pepparrot
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stor avokado
  • ½ rödlök
  • Nymald svartpeppar
  • Olja på sprejflaska
  • Instruktioner

    1. Lägg ryggbiffarna i en grund glas- eller plastform. Vispa ihop 2 msk olivolja, pepparrot, 2 msk färskpressad citronsaft och oregano i en liten skål. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda. Häll marinaden över biffarna och vänd dem så att de täcks helt av marinaden. Marinera 30 minuter eller täck över formen och marinera i kylen 12 timmar.
    2. Halvera och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet ur avokadon med hjälp av en sked och skiva det. Skiva rödlöken tunt. Blanda avokado, lök, resten av olivoljan, citronsaften och krydda med peppar.
    3. Spreja en stek- eller grillpanna med olja. Ta upp biffarna ur marinaden och stek dem 2-5 minuter på varje sida efter smak.
    4. Lägg upp biffarna på varma tallrikar med avokadosalsan ovanpå. Servera gärna potatis och tomater till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben