Avokadosallad med laxrom och krasse

Serverar: 4 portioner

Krasse äts alltför sällan. Den är så otroligt god, och väldigt lätt att odla själv. Här ger den frisk pepprighet till salladen med avokado, rom och krispiga krutonger. En perfekt förrätt.

Ingredienser

  • 2 avokador
  • ½ msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 burk lax- eller stenbitsrom, 80 g
  • 1 dl färdiga krutonger t ex Zeta
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Halvera, gröp ur och klyfta avokadorna. Fördela dem på fyra tallrikar. Ringla över citronjuicen och droppa över olivoljan.
    2. Strö över nyklippt krasse. Fördela rommen i små klickar på varje tallrik. Strö över krutongerna. Salta och peppra. Servera med extra citron att pressa över.

    Liknande recept

    4.2
    10 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben