Avokadosalsa med charkuterier

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smakrik avokadosalsa kryddad med koriander och ingefära

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 4 tomater
  • 1 paprika (röd eller gul)
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sweet-chilisås
  • 1 tsk färsk koriander
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Italisk korv
  • Parmaskinka
  • Bresola
  • 4 st korianderkvistar
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna avokadoköttet, lägg i en skål, pressa över citron och ställ åt sidan. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i tärningar. Rosta paprikan i ugn och drag loss köttet. Tärna paprikaköttet.
    2. Bind ihop salsan med citronsaft och olivolja. Smaka av med färsk ingefära, rivet citronskal, Sweet chillisås och koriander samt salt och nymalen svartpeppar. Vänd försiktigt ner avokadotärningarna och så salsan stå och mogna en stund före servering.
    3. Servera med tunna skivor av charkuterierna, dekorera med korianderkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben