Inlagda tomater med timjan

Gott till italienska charkuterier eller annat kallskuret, i sallader eller på en buffé.

Ingredienser

  • 750 g kvisttomater, gärna i olika färger
  • Färska timjankvistar
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • Instruktioner

    Skölj tomaterna noga. Varva tomater och timjankvistar i en väl rengjord glasburk. Koka upp vinäger, socker, vatten och lagerblad. Häll den heta lagen över tomaterna, den ska täcka. Låt tomaterna stå i kylen ett par dagar innan de äts. Satsen ger, ca1 burk på 1,5 liter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    heskriv 28 juli 2011

    Hur länge håller sig inlagda tomater?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben