Tomat & Timjan bröd

En skiva lufttorkad skinka,lite fetaost och en tomatskiva,mums.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 3 msk brödsirap
  • 2 tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk timjan
  • 200 g soltorkade tomater i olja (finhackade)
  • Ca 11 dl Manitoba Cream
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet tillsätt sirap, salt, timjan och olivolja. Blanda i 2 dl mjöl och de finhackade tomaterna. Arbeta sedan i resterande mjöl till en smidig deg för hand. Låt sedan degen jäsa övertäckt med plastfolie i 2 timmar. Tag sedan upp den på en aningen mjölat bakbord och arbeta den lätt, dela upp den i runda bullar och lägg dessa på pappersklädda plåtar.Täck över med bakduk och jäs i ytterligare 30 minuter.
    2. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Om de låter ihåliga i botten när du knackar så är de klara.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd
    Mer bröd! Till tapas, picknicken eller lunchen. Bröd är gott! Ringla l...

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben