Avokadosoppa

Serverar: 2 portioner

Soppan serveras godast ljummen men kan också serveras kall. Jättegod som förrätt med en bit vitlöksbröd till.

Ingredienser

  • 1 st avokado
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 msk citronsaft
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 2-3 dl vatten (beroende på hur tunn/tjock konsistens du vill ha)
  • ½ hönsbuljongtärning
  • ½ tsk mald vitpeppar
  • 1 dl skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Gröp ur en väl mogen avokado och lägg fruktköttet i en mixer tillsammans med skalad vitlöksklyfta, citronsaft, yoghurt och vitpeppar. Kör till en slät smet.
    2. Koka upp vattnet och lös buljongtärningen i det och tillsätt sen till avokadosmeten.
    3. Fördela räkorna i små soppskålar och häll därefter avokadosoppan över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben