Baba ganoush typ med rostad paprika.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott till sommarens grillkvällar.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • ½ citron
  • 1/4 tsk spiskummin
  • Salt
  • Ca 3 msk hackad persilja
  • Ca ½ dl olivolja
  • Chili efter smak
  • Instruktioner

    1. Halvera aubergine och paprika på längden. Gnid in snittytorna på auberginen med olivolja.
    2. Kärna ut paprikan. Lägg paprika och aubergine på ugnsplåt och ställ in i 250 grader het ugn under grillelementet och grilla tills paprikorna har blivit svarta i skalet. Ta ut paprikorna och sätt ugnen på över och under värme och låt auberginen rosta tills den blivit riktigt mjuk ca 20 min. Lägg paprikorna i en plastpåse och låt svalna.
    3. När paprikan svalnat – dra av skalet och dela den i bitar. När auberginen är mjuk – gröp fruktköttet och lägg i en bunke. Lägg i paprikan och mixa slätt med övriga ingredienser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben