Bacon- och avokadosallad med ädelostdressing

Serverar: 4 portioner

En sallad som är perfekt som lättare lunch eller som tillbehör till kött.

Ingredienser

  • 1 pkt bacon
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 msk smör + rapsolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 avokador
  • 100 g blandsallad
  • Ädelostdressing
  • 75 g ädelost
  • 2 dl gräddfil
  • ½ krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mosa ädelosten med en gaffel. Rör ner gräddfilen, smaksätt med peppar och ställ kallt.
    2. Tärna baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Diska ur pannan. Skär brödet i små tärningar. Stek dem i matfett med vitlöken i pannan.
    3. Dela avokadon. Kärna ur och skär köttet i tärningar. Lägg ut sallad och avokadobitar på 4 tallrikar. Ringla över dressingen. Toppa med bacontärningarna och brödkrutongerna.

    Liknande recept

    4.2
    10 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben