Baconbiffar

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Bra vardagsmat, lätt att dubbla receptet och fylla frysen för snabba middagar.

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 140 g bacon
  • 1 morot, fint riven
  • 1 liten gul lök, fint hackad eller riven
  • 1 ägg
  • 1½ dl vispgrädde (ev magrare alternativ)
  • 125 g keso, gärna med löksmak
  • Pepparmix
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Strimla bacon fint och bryn det, låt rinna av på hushållspapper. Fräs morot och lök tillsammans, blanda med avrunnen bacon.
    2. Blanda köttfärs, ägg, keso och grädde. Krydda efter smak. Blanda i baconröran.
    3. Forma till biffar och stek i medelvarm stekpanna.
    4. Servera med klyftpotatis och en god sås, potatismos, pasta vad du tycker passar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben