Bacondolmar på rotfruktsgratäng

Serverar: 4 portioner

Det här är en festlig och praktisk "allt-i-ett-rätt".

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 100 g hackade smörfrästa champinjoner
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 8 skivor bacon, 1 pkt
  • 6-8 medelstora potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Ca 2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Blanda färsen med champinjoner, potatismjöl, ägg, mjölk, salt, timjan och vitlök.
    3. Skiva de skalade rotfrukterna tunt, gärna i matberedaren. Lägg det i en smord ugnssäker form med salt och peppar mellan varven. Häll över mjölk eller grädde.
    4. Sätt in formen i ugnen i ca 15 minuter så att rotfrukterna blir halvmjuka.
    5. Forma färsen till 8 avlånga bullar och vira bacon runt dem. Placera dem på rotfruktsgratängen.
    6. Stek färdigt i mitten av ugnen, ca 30 minuter, tills rotfrukterna är klara och köttet genomgräddat. Servera med en sallad och/eller någon grönsak

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben