Baconfylld lövbiff med bakad potatis och paprika

Serverar: 4 portioner

Vill man göra det enklare klöper man lövbiffsskivor istället för ryggbiff (det gjorde jag). Lövbiffarna är fyllda med baconmjukost och dijonsenap.

Ingredienser

  • 600 g ryggbiff
  • 1 msk dijonsenap
  • 100 g baconmjukost
  • 2 paprikor
  • 1 zucchini
  • 2 bakpotatisar
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tvätta och dela potatisen på längden. Skär av lite av skalsidan på potatisen så att den står stadigt med snittytan uppåt. Fördela en pressad vitlöksklyfta över potatisen samt en klick smör, salt och peppar. Kör i mikrovågsugn ca 20-25 min.
    2. Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse. Banka ut köttet med en stekpanna tills det är ca 5 mm tjockt. Bred på baconmjukosten och senap samt strö över lite salt och peppar. Vik på mitten och pressa lätt. Stek i lite smör.
    3. Dela paprikan och baka i ugn 200 grader 10 min tag ut och dra av skalet. Skiva zucchinin på längden och stek i lite smör. Lägg zucchinin över potatisen paprikan på zucchinin och biffen bredvid. Servera med vitlöksmör eller bara skyn från stekningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben