Kycklingfilé med apelsin- och grönpepparsås serveras med fylld potatisrulle och fänkålskompott
Ingredienser
1 kg mjölig potatis
Ca 1 dl mjölk
1 äggula
1 dl vetemjöl
Salt
Peppar
140 g tärnad bacon
1 dl finhackad persilja
Instruktioner
Ugn: 200°
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.
Mosa potatisen med mjölk, äggula och mjöl till ett fast mos. Späd med lite mjölk i taget. Smaka av med salt och peppar.
Fräs baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka persiljan
.
Platta ut potatismoset på bakplåtspapper till ca 25x35 cm. Fördela bacon och persilja över. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Låt pappret vara kvar om rullen.
Lägg rullen (med bakplåtspappret) i en långpanna och baka den mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt rullen kallna. Hit går bra att förbereda dagen innan. Förvara rullen kallt.
Strax före serveringen tar du bort bakplåtspappret och skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper och värm dem mitt i ugnen, ca 10 minuter.