Kan ätas som den är eller som tillbehör till kött- och kycklingrätter
Ingredienser
7-8 normalstora potatisar
1 paket (140 g) bacon
1 dl färska örter (t.ex. basilika eller persilja)
2,5 dl riven ost
Flytande margarin
Salt
Peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Klä en ugnsplåt med aluminiumfolie och smörj den sedan med margarin.
Skala och riv potatisen grovt.
Fördela potatisen jämt på plåten, så att det inte går att se igenom till folien, och platta till så att det packar sig. Salta och peppra.
Stek potatisen i mitten av ugnen ca 15 min.
Strimla och stek baconet knaprigt och låt rinna av på papper. Finhacka örterna.
Fördela bacon, örter och drygt hälften av osten på potatisen och rulla ihop till en rulle.
Höj ugnstemperaturen till 250°C.
Strö över resten av osten.
Gratinera i ugnens övre del ca 10 min.
Mycket gott. Men vi stuntade i att rulla ihop och det gick bra också.