Frasiga smördegsrullar fyllda med potatis och lök passar mycket bra att servera till stekt eller grillat kött eller kyckling. Sweet chilisås ger lite extra sting till rullarna
Ingredienser
250 g potatis
1 liten purjolök
1 rödlök
2 tsk olivolja
1 msk sweet chilisås
½ tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
1 kyld smördegsplatta (250 g)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och grovriv potatisen. Spola av all stärkelse och låt potatisrivet rinna av. Ansa och finhacka purjolöken. Skala och finhacka rödlöken.
- Fräs potatis och de båda löksorterna i olivoljan ca 5 min. Krydda med sweet chilisås,salt och peppar. Låt svalna.
- Rulla ut smördegsplattan och fördela fyllningen över lämna en ca 2 cm kant runt om. Pensla kanten med uppvispat ägg och rulla ihop hårt. Skär rullen i 8 bitar och ställ dem med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla runt om med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills smördegen fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)