Rosmarindoftande potatisrulle med ingefärsmarinerade kycklingspett

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lång rubrik, mycket god mat! En perfekt bjudrätt. Brukar gillas av barn också.

Ingredienser

  • Kycklingspett
  • 1 kg kycklingfilé
  • Citronolivolja eller smör
  • Marinad
  • 3/4 dl Teriyakisås
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Potatisrulle
  • 1 rulle färsk smördeg, 250 g
  • 600 g fast potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk färsk rosmarin
  • 3 msk smör
  • 3/4 tsk salt
  • 100 g getost, chevré eller västerbottensost
  • Smör
  • Flingsalt
  • Rosmarin
  • Sås 1
  • Lika delar Hoi Sin sås och Teryiakisås, valfri mängd
  • Sås 2
  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk rostade valnötter
  • Instruktioner

    1. Kycklingspett: Blanda ihop marinaden. Dela varje kycklingfilé i ca tre bitar. Lägg kycklingen i marinaden i ca 30 min. Stek kycklingen runtom. Lägg in dem med potatisrullen när det är ca 10 minuter kvar på den.
    2. Potatisrulle: Värm en stekpanna. Rulla ut smördeg på papper på en plåt. Skala och hacka potatisen grovt. Pressa vitlöken, hacka rosmarin. Fräs smör, potatis och rosmarin. Stek tills den fått lite färg, rör hela tiden så att det inte packas ihop. Lägg upp röran på smörpapper. Sprid ut det på papperet och låt svalna. Fördela sedan röran i mitten på smördegen, salta. Smula över ost, rulla ihop. Pensla med smält smör. Strö över flingsalt och rosmarin. In i ugnen i ca 20 minuter, 225 grader.
    3. Blanda ihop såserna och servera dem till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben