Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
Gott till både kyckling, fisk och kött. Fin bjudrätt.
Råskala och koka potatisen. Låt den svalna. Kavla eller rulla ut smördegen på en smord plåt. Bred på ett lager Bonjour. Pressa potatisen över. Strö sist på den rivna osten. Rulla ihop som en rulltårta. Pensla med uppvispat ägg. Gratinera i 225 grader ca.15-20 min till den fått färg och blivit frasig. Skär i bitar och severa med kött, fisk eller kyckling. Vi har ätit denna rulle med grillade kycklingfileer och pepparsåsen som finns i min recept. Jätte gott!
Åh vilken kul grej + att den "ser" god ut också :-)
Kan man göra den i förväg och ha i kylen och gratinera den sen?
Jag gjorde denna till ugnsbakad laxfilé med kräftstjärtar, men bytte ut vitlöksosten mot pepparrotsost. Jag skar rullen före gräddning i ugn, placerade "bakelserna" i en smord muffinsform. Det blev supergott och dessutom blev det snyggt!
Glömde skriva att det går alldeles utmärkt att förbereda och spara i kylen tills du vill grädda den.