Baconlindad falukorv med nudelwok

Serverar: 4 portioner

Tjocka skivor av falukorv lindade med bacon. Mums! Gillades starkt i vår familj.

Ingredienser

  • 400-500 g falukorv skuren ca 2,5 cm tjocka skivor
  • 1 pkt bacon
  • tandpetare
  • Pensling
  • 1 msk olja
  • 1 msk senap
  • 1 msk olja
  • Nudelwok
  • 250 g äggnudlar
  • 1-2 msk olja
  • ca 200 g wokgrönsaker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • grönsallat
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt beskrivningen på paketet. Låt dem sedan ligga i kallt vatten.
    2. Ta bort skinnet på korvskivorna. Linda baconskivor runt sidorna och fäst med tandpetare. Blanda samman soja, senap och olja. Pensla korvarna med blandningen.
    3. Grilla korvarna i ugnen under grillelementet 2-3 minuter. Eller stek dem på båda sidor så den får färg och baconet blir knaprigt.
    4. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna och vitlöken några minuter. Strö på socker, vinäger och salt. Låt vinägern koka in. Häll av vattnet från nudlarna. Blanda dem med grönsakerna, fräs dem varma och servera till korven.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben