Baconlindad fläskfilé á la Lena

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Smakkombinationen mellan kryddningen på köttet och såsen är oslagbar. Har även gjort receptet med kycklingfilé och det blev precis lika gott.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Baconskivor
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk paprika pulver
  • Franska örter (frysta , provencale)
  • Persilja (går bra med både färsk eller fryst)
  • Gräslök (går bra med både färsk eller fryst)
  • Sås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk dijon senap
  • 1 dl crème fraiche
  • Lite av stekskyn
  • Instruktioner

    1. Lägg samtliga kryddor på en tallrik, salta och peppra filen, rulla sedan filén i kryddorna, linda baconet runt filén. Lägg i en ugnssäker form, ca 35 minuter i 200 grader eller tills filén är färdig. Låt filén vila i folie en stund innan den skärs upp i skivor.
    2. Blanda ingridienserna till såsen koka upp och smaka av. Servera gärna med klyftpotatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben