Baconlindad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Lätt att göra när man är många. Har haft den till nyår. Gör den kvällen innan så blir den godast.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 pkt bacon
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pkt philadelphiaost (200 g)
  • 2 msk chilisås
  • 1½ dl vitt vin
  • 3 dl grädde eller matlagningsgrädde
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Linda baconskivorna runt den råa kycklingfiléen (2 st. på varje). Bryn allt så det får lite färg. (ca 3-4 min på varje sida). Lägg den i en smord form. Klipp sedan ned resten av baconet i stekpannan tillsammans med purjolöken (skuren)+ pressa ner vitlöken. Bryn. Häll på vin, chilisås & grädde. Rör ihop. Tillsätt philadelphiaosten. Koka ihop allt så det blir såsigt. Häll såsen över filéerna. Strö osten över. In i ugn 30 min. 225 grader. (Görs den dagen innan = in i ugn 20 min + värm dan efter ca 15 min).

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    lillamilli 21 februari 2009

    Väldigt smarrigt kycklingrecept! Kan verkligen rekommendera detta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben