Baconlindad kycklingfilé med äppelpastasallad

Serverar: 4 portioner

En somrig och lättlagad rätt med en smakrik pastasallad och saftig kyckling- perfekt en ljummen kväll under bar himmel.

Ingredienser

  • 4 Kronfågel Deli bröstfiléer med bacon och rosmarin
  • Äppelpastasallad
  • 200 g penne pasta
  • 2 syrliga äpplen
  • ½ dl créme fraiche
  • 100 g sockerärter
  • 1 rödlök
  • 1 dl finhackad dill
  • 3 msk vitt matlagningsvin
  • ½ dl majonnäs
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Kajennpeppar
  • 1 dl kesella
  • 4 salladslökar
  • Dillkvist till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj den i kallt vatten, häll lite olivolja över och blanda så att den inte klibbar.
    2. Skär salladslöken i grova ringar. Dela äpplena i klyftor, ta bort kärnhuset och skär dem i tunna skivor. Skär rödlöken i ringar. Förväll eventuellt sockerärterna eller skölj dem bara, och skär dem i bitar. Blanda alla ingredienserna.
    3. Rör ihop majonnäs, kesella och créme fraiche. Späd med vitt matlagningsvin till passande konsistens. Smaka av med salt, peppar och kajennpeppar och hackad dill. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Låt gäna salladen dra i över 1 timme.
    4. Stek bröstfilén enligt anvisning på förpackningen och servera tillsammans med salladen. Garnera med en dillkvist.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben