Baconlindad kycklingfilé med couscous-sallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett riktigt helgmål för oss kycklingälskare

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer (färska)
  • 100 g Crème Bonjour Vitlök (En burk)
  • 6 st soltorkade tomater (i olja)
  • 1½ burk crème fraiche, tomat och basilika
  • 140 g bacon (1 paket)
  • Pytt
  • 12 st potatisar (äggstora, tvättade och rena)
  • 1 st röd paprika (stor)
  • 1 st squash
  • 1 st röd lök
  • 10 st champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • timjan
  • vitlökspulver
  • svartpeppar nymalen
  • salt, eller vegeta
  • Couscous
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl couscous (från Frebaco)
  • 1 st röd lök i tunna skivor
  • 12 st kalamata oliver
  • 1 dl ruccola
  • citronsaft
  • svartpeppar nymalen
  • Instruktioner

    1. Tillagning Kyckling 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Gör ett snitt i kycklingfileén peta in mjukosten och linda runt bacon. Lägg i ugnsform. 3. Tärna/strimla soltorkad tomat och strö över. Bred över creme fraichen.
    2. Pytt 1. Tärna allt i sockerbitsstora bitar- blanda med olja och kryddor (pudra över ett lager av varje krydda) direkt på plåten. 2. Bred ut, och in med det i ugnen strax under mitten. 3. Sätt gallret över pytten och ställ in kycklingen på det. Låt stå inne 30 min
    3. Couscoussallad 1. Koka upp vatten och olivolja. 2. Ta det från plattan och häll i couscous, rör runt, lägg på locket och låt svälla 3-5 min. 3. Häll upp i skål, blanda i skivad rödlök, svarta oliver och en näve ruccolasallad. pressa över citronsaft och nymald svartpeppar. 4. Blanda snyggt.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben