Baconlindad kycklingfilé med rotfrukter barigoule

Serverar: 4 portioner

En fräsch hösträtt med mycket smak. Barigoule är helt enkelt att koka in grönsaker i cider eller vitt vin.

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 140 g bacon
  • 2 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 8 steklökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 fänkål
  • ½-1 dl olivolja
  • 2 lagerblad
  • Några kvistar timjan
  • 5½ dl äppelcider
  • 2 äpplen
  • 8 körsbärstomater
  • 3 msk hackade örter, t ex persilja, basilika, dragon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Salta och peppra kycklingen. Linda bacon runt varje filé. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
    3. Skala och skiva morötterna och palsternackor i ca 1½ cm tjocka skivor. Ansa och klyfta fänkål, skala lök och vitlök.
    4. Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt lagerblad, timjankvistar och äppelcider. Sjud grönsakerna ca 10 minuter.
    5. Kärna ur och tärna äpplena. Tillsätt körsbärstomater och äppeltärningar i grytan och låt koka med 1-2 minuter. Smaka av med salt, örter och ev lite olivolja.
    6. Servera rotfrukterna till kycklingen.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben