Baconlindad lax med citron- eller apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna rätt är min egen och passar bra som LCHF-mat. Underbart god och mycket lättlagad.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax
  • 2 pkt bacon
  • 1 citron eller apelsin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde (vispas lätt)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Linda bacon runt laxen så att den blir helt täckt. Ingen krydda behövs. Stek laxen på svag värme ca 6-7 minuter eller tills den är genomstekt. Tjocka bitar kan behöva någon minut extra.
    2. Värm under tiden crème fraiche i en panna med en buljongtärning. Tvätta citrusfrukten noga och riv skalet. Tillsätt eventuellt salt och peppar efter behag.
    3. Blanda i den vispade grädden och låt sjuda en stund. Den ska inte koka då den lätt kan skära sig. Severa med en god sallad eller kokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PiRo 20 april 2010

    Gott och enkelt, detta kommer jag att göra många gånger till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben