Baconlindad oxfilé

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Gott,enkelt och snabblagat. Du kan byta ut oxfilén mot fläskfilé eller utskuren rostbiff.

Ingredienser

  • 1 bit oxfilé,ca 1,2 kg
  • 1 paket bacon
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Matfett till stekning
  • 3 citroner
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kruka timjan
  • Instruktioner

    1.Skär köttet i 8 ca 3 cm tjocka skivor. Linda 1 baconskiva runt varje köttbit och fäst med tandpetare.Salta och peppra. 2.Hetta upp matfettet i en het stekpanna så att det får färg och stek köttbitarna runtom så att de får en fin stekyta.Lägg över i en eldfast form.Hit kan köttet förberedas och sedan förvaras i kylen fram till precis före middag. 3.Riv av det yttersta gula på citronerna och blanda det rivna med vitlök och timjan.Fördela blandningen på toppen av varje köttbit. 4.Precis före middagen: Efterstek köttet mitt i 225 grader varm ugn i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben