Baconlindad sej med toppmurklor och rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Sejen får en god rökig ton av baconet. Den mustiga rödvinssåsen till är pricken över i:et i denna festliga rätt!

Ingredienser

  • Rödvinssås
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl mörk köttbuljong
  • 1 tsk Maizena
  • 1-2 tsk smör, mjukt
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Baconlindad sejfilé
  • 4 gröna sparrisar
  • 600 g sejfilé
  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • Tillbehör
  • 150 g sugarsnaps eller sockerärter
  • 1 rödlök
  • 200 g toppmurklor
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Dill
  • Smör till stekning
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Koka rödvin och buljong tills hälften återstår. Red av med Maizena utrört i lite kallt vatten. Blanda i smöret med en stavmixer eller vispa i smöret. Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig och fin. Lyft upp sparrisen (spar vattnet till sugarsnapsen) och lägg den på ett fat med en bit hushållspapper.
    3. Dela sparrisen på mitten. Lägg två bitar sparris på varje fiskbit, salta, peppra och linda in varje bit i bacon. Stek fiskbitarna i lite smör.
    4. Koka upp sugarsnapsen i vattnet ett par minuter, häll av vattnet. Skär löken i fina strimlor och stek löken och murklorna tills löken mjuknat, och svampen fått lite yta. Salta och peppra.
    5. Lägg upp fisken och sugarsnapsen på ett fat eller tallrikar. Strö över lite plockad dill. Servera med murklorna, såsen och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben