Baconlindad torsk

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Fisk med sälta.

Ingredienser

  • 800 g vit fiskfilé (sej eller hoki), färsk
  • 2 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1-2 paket bacon, 140 g
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i fyra lika stora bitar. Krydda dem med salt och peppar. Linda baconskivorna runt fisken och lägg på ett ugnssäkert fat. Stek fisken mitt i ugnen i 250C, ca 15 minuter.
    2. Servera fisken med potatis- och broccolimoset, knäckebröd och sallad
    3. Tips! Citron eller lime skuren i klyftor är gott att pressa över fisken vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 11 december 2008

    Jättegott, nyttigt och snabblagat. Perfekt för oss barnfamiljer(:- Jag använde pangasus filéer och de blev jättesaftiga av baconet och så hade vi vanlig potatismos och sallad till. Nästa gång kommer jag endast att lägga bacon ovanpå då jag vill ha all bacon knaprig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben