Baconpaj

Serverar: 6 portioner

God paj med salt sting.

Ingredienser

  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 1 knippe salladslök eller 10 cm purjolök
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • Instruktioner

    Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i en form, ca 22 cm i diameter. Ställ kallt 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga och förgrädda 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 160 grader. Bred ut senapen på pajbottnen. Skär baconet i bitar och skiva löken. Fördela i pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk och häll i pajskalet. Strö osten över. Grädda i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Champinjon- och baconpaj
    Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben