Korv- och baconpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tips! Lägg ett lager skivad kokt potatis i botten. Pajen blir matigare utan att smaken påverkas. Kanon till buffé Nyttigare paj? Byt ut vetemjölet mot dinkelmjöl.

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg
  • 140 g bacontärningar
  • 1 purjolök
  • 1 - 2 äpplen
  • 300 g falukorv
  • 1 - 2 tsk curry
  • 2 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 1 dl kesella
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 C
    2. 1. Fräs baconet. Låt rinna av på papper.
    3. 2. Ansa och skiva purjolöken. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Dela klyftorna på mitten.
    4. 3. Ta bort skinnet från korven och skär den i tärningar.
    5. 4. Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett ihop med curryn. Tillsätt äpplena, låt dem fräsa med någon minut.
    6. 5. Fördela purjo, äpple, bacon och korv i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.
    7. 6. Vispa samman äggen med kesella, mjölk, rosmarin, salt och peppar. Häll det över pajen.
    8. 7. Grädda mitt i ugnen ca 30 min eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
    9. 8. Garnera ev med äppelklyftor och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben